Året som varit

Hade tänkt fylla i en lista precis som Frida gjort, för att sammanfatta det gånga året 2010

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Oj, det kan man lugnt säga att jag gjort.  
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade faktiskt inga.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Yes
4. Dog någon du kände? Jo, desvärre..
5. Vilka länder besökte du? Thailand, Krabi Aonang 
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011 ? Nog finns det ljusglimtar som jag skulle vilja spola tillbaka till.
7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? Början på Oktober, som satt minnen & spår för resten av mitt liv.
8. Din största framgång 2010? Min störta framgång är nog att jag tagit ett stort steg ur kugghjulet jag var fast i, och att jag mår så fantastikt mycket bättre idag & att jag vet vem jag är som människa.
9. Största misstaget? Att jag gav tillit till någon som inte förtjänade det.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Yes
11. Bästa köpet? Hm, kommer inte på något, men sålde min saab och gick +11000:-  
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hyra och.. ''äventyr''?
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Alla äventyr, vänner, gamla som nya och att man är starkast själv i längden, + att jag lärt mig stå på mig själv betydligt mer. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010? Dessväre skaka rumpa med Sean banan, gubben i lådan, mikrofonkåt, Alice who the duck is Alice och Lars Winnerbäck.  
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Året som varit har tyvärr varit betydligt ledsnare än alla tidigare år kan jag lova. Aldrig varit med om desamma faktiskt, men vilket hjälpt mig att växa som människa.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest kanske?
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Tänkt och grubblat, utan istället låtit mig själv ''flyta'' med mer.
18. Hur tillbringar du julen? I år firades den hemma i Hälla tsms. med mor, far, bror+Monica+Casper, bror, bror, syster, Ingrid och Andreas. 
19. Var du kär i år? Jo
20. Favoritprogram på TV? Blir nog Desperate Housewifes
21. Bästa stället du var på/vid: På Thailands stränder och hemma ute i skogen, på vattnet i en båt och med ett fiskespö i handen.
22. Största musikaliska upptäckten? No idea.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Hm, minns faktiskt inte.. men troligen något =)
25. Något du önskade dig men inte fick? Antagligen
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2010? Jag blev ''bortrövad'' med en bindel över ögonen och fick åka bil tills jag vara alldeles åksjuk, sedan blev det middag och efter det krogen.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Absolut, utan tvekan.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010? ''Stil?'' Beror alldeles på hur man menar det.. Men mitt 2010 har varit slitsamt på en psykisk nivå.
29. Vad fick dig att må bra? Familj & Vänner ♥
30. Vilken kändis var du mest sugen på? haha, inte så insatt i kändisvärlden, så..

Kortfattat, men sumrerar ändå mitt år ganska bra. Detta år har absolut inte varit sig likt något annat, på sätt eller vis. Man måste dock försöka vända på allting och göra något positivt av det negativa och ta lärdom. Jag har upplevt mycket nytt i år, både på gott och ont. Känner själv att jag vuxit väldigt mycket som människa och att jag tagit ytterligare ett steg i livets långa stege.  

När jag trivs som bäst.

Julafton 2010

Får önska er en god fortsättning istället då jag nu är lite sent ute ! =)  Min julafton var verkligen underbar, fick massor av nödvändiga saker som jag verkligen kommer ha användnig för. 

5000:- av min farbror för att köpa kläder o.dyl., en drömsumma!
1000:- av mor & far, till ett par ordentliga  vinterskor och inte ett par 99:-/skor, som de hade skrivit så vackert.
1000:- av storebror Jonny
800:- av Casper & lilla Max (som fortf. ligger i magen)
Elvisp, våffeljärn, våffelsmet, brödrost, bad-&frottéhanddukar, bordstablåer, parfym, smink, underställ, biobiljett, ett presentkort på ergonomiska inneskor, armbandsklocka, silikonbakformar, taco-/godisskålar med snurrbräda, nagellack, dippskålar, damernas dassbok, lösögonfransar & nytt löshår..

Tror att det var allt! Riktigt sjuk julafton må jag då säga, tror att jag aldrig fått så mycket någonsin.. Måste verkligen ha varit snäll det gångna året :)

I morgon bär det av mot Övik för att spendera lite pengar på mellandagsresan, tillsammans med Caroline. Återstår dock att se om man hittar något, men förhoppningsvis lär jag ju göra det. Om jag har lite tur så kanske jag även handlar hem en ny telefon, vore ju inte dumt så att Macke får tillbaka sin.

I övrigt har jag jobbat en hel del på Konsum nu då jag varit hemma, det gillas! :) Extra pengar är ju aldrig fel som student.


-34 grader

Igår kväll kom jag äntligen hem till Hälla efter en lång bilresa. Hade inträffat hela 3 olyckor efter vägen som inte alls var så trevliga att se, man påmindes ganska så starkt om att köra lugnt.

Hursomhelst så hann jag handla mina julklappar i Skellefteå och även en massa mys under de tre dagarna jag var där.. Sedan svängde jag förbi Frida en snabbis igår på hemvägen, trevligt trevligt! Hoppas att hon & Freya får användning av min present/julklapp som jag gav. Annars får väl Frida roa sig tillsammans med Annelie eller någon ;-)

Riktigt kallt här hemma också, - 34 grader ute.. Och jag ska strax bege mig mot Åsele för hårfärgning. Om bilen stannar får jag spader, så är nog bäst att man tar med sig en massa kläder.

Sött! ;)  


Jobb

Idag på lunchen var jag in på Konsum en snabbis för att se om den nya chefen var där, har varit förbi ett par gånger tidigare men då har han inte varit där. Presenterade mig och bara ett par timmar efteråt ringde han mig, och jag ska få jobba i morgon! :) Känns så otroligt skönt att få jobba igen.. Har ju som varit lite tomt då de inte ringt mig de senaste gångerna jag varit hem, då jag i vanliga fall, i princip, brukar få jobba varje dag. Så känns som att jag lyckades visa min rätta sida för honom. =) Lär väl bli så att jag jobbar jul, hoppas jag åtminstonde, men det är ju inga problem. Är bara glad över att få tjäna mig lite pengar.

Ikväll så har jag även färgat, klippt och gjort en effekt på mamma. Tycker att det blev grymt snyggt! Har nog aldrig lyckats så bra med färgen på henne.. Dock hade jag velat klippa bort hennes längd på håret och gjort en snygg page, precis som i fjol, men tydligen är hon inne på att få det långt igen ;-) 

Nu ska jag strax sova så att jag är redo för en lång morgondag som väntar.. Först jobb på Coop och sedan praktik 12-20, tror ni att Camilla kommer sova gott i morgon eller? ;-) 




  

Försöker vända allt till något positivt.
T.ex. då ett ljus fladdrar extra mycket utan förklaring, så vet jag att det bara är du.


Kallt

Sist jag kollade var det -28 grader ute, hua! Ingenting man direkt jublar över.. Tänker på dem som måste jobba ute, skickar iväg en varm tanke! :)

Idag har jag då klippt & färgat massa hår, skönt med lite julklappspengar! Nu i veckan blir det praktik för fulla muggar som gäller.. Ska bli roligt, har även införskaffat en present till Carina. Blir spännande att se hennes reaktion :) Sedan på Lördag är det projektarbete som gäller och Söndag åker jag tillbaka till Skellefteå. Ska ha Disneykväll tillsammans med Emma & Lisa, kommer bli superskoj! Man kan nog aldrig växa ifrån dessa filmer.. 

Sedan kommer resterande av julveckan bestå utav nervositet och julhandling! :) Sen På onsdag kör jag hem över Umeå för att svänga förbi Frida en snabbis och plocka upp Caroline på Teg, för att sedan bege mig hemåt. 

Sen är det så gott som jul! :) Tiden har bara rusat iväg och tyckte det var nyss som jag fick se årets första löv falla ner från träden..


Min sötnos!  


Lugn helg

I helgen har jag bara tagit det lugnt, försökt smälta många tankar och bara umgåtts med familjen.


Klippte även lillebror idag.


Före..


Efter..

Lite skillnad blev det! Jag lär inte bli omtyckt eftersom jag lagt ut dessa bilder här ;P


2 månader

2 månader efteråt har jag fått veta vad som hände.. En stor sten har lyfts bort från mina axlar och ett stort frågetecken har suttats ut. Än fast jag har fått veta kommer det fortfarande finnas kvar en stor tyngd inom mig. Jag stannar upp, funderar, vad hade hänt, hade det kunnat bli si eller så, vad trodde du? Ovisshet på vad som hade kunnat bli eller inte blivit. 

Blundar och ser tillbaka på det sista ögonblicket med dig, i min hall, du iklädd svart keps och dina mjukis-/prasselbyxor. När du kramade mig med sån känsla och hur du sedan stannade upp vid dörrspringan och ville ha en sista puss, innan du skulle åka iväg för att äta Tacos med din familj. Pirrandes i hela kroppen låste jag dörren efter dig, samtidigt som jag kikade ut genom titthålet för att se dig gå nedför trappen. Vem hade kunnat ana att det var sista gången..  

Nätterna har fyllts av drömmar, som många gånger varit skräckinjagande, då jag vaknat upp med panik samtidigt som tårar runnit nedför mina kinder.. Det är många gånger jag önskat att jag vaknat upp ur verkligenheten jag lever i, för att drömmarna, ibland, är så mycket bättre.

På något sätt vill jag fortsätta stanna upp, blunda, fundera, tänka, prata och drömma.. För jag vill verkligen inte glömma den där veckan, som började som en saga men slutade som mitt livs marddröm. Ordspråket ''lev varje dag som det vore din sista'' har för mig fått en helt annan betydelse.

Du var en sådan underbar människa och jag kommer alltid att komma ihåg dig, genom hela mitt liv, tro mig. Vet att du tittar ner på oss här nere ibland och skrattar, du ser hur goda vänner Frida och jag blivit. Vi båda fick uppleva något som inte alla gör, vi fick träffa 
världens underbaraste Marcus ♥  


Knäck

2 Månader sedan idag.. Kan inte riktigt förstå att tiden rinner iväg så fort, rent utsagt ofattbart. Det går inte en  dag som jag inte blickar tillbaka och tänker på den där veckan, flera gånger om.. Trots att jag är fullt sysselsatt eller sover så upprepas det alltid i mitt huvud. 


I helgen ska jag nog åka hem till skogen, dvs. mor&far och bara ta det lugnt.. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag klara av det i endast ett par timmar innan jag är less och det kryper i benen på mig.. Får se vad jag hittar på för någonting då.

Nu ska jag försöka mig på ett nytt försök att koka knäck med syster, då vi misslyckades lite igår.. 
 


Hemma

Ligger nu hemma i Hälla, i min nya säng som mor&far har införskaffat till mig. Känns som det är en toppensäng, sedan blev det över mycket mer plats i rummet.. och det gillas ju! :) Kommer att vara här hemma nu i hela 2 veckor på praktik, super! Kanske man även kan försöka samla på sig någon julstämning, vilket nog skulle vara omöjligt i Skellefteå.. I lägenheten finner man en julstjärna utan någon lampa som är ikopplad, haha! 

Blir här tills den 19:e, sedan bär det av mot Skellefteå igen, för att vara där tills den 22... Känns väldigt onödigt att åka dit men vad har man för val? Sedan över till det positiva som är att jag, Emma & Lisa ska spana in Disneyfilmer då jag kommer :) Blir awesome! 


Tänker på dig varje dag, flera gånger om! Tro mig..



Dröm..

Idag har det verkligen varit full rulle i salongen och jag är helt slut på! Varit yr hela dagen, höll på svimma ett ex. antal gånger, blött näsblod, haft ont i huvudet och är allmänt trött och slut på. Kan då säga att jag mått bättre i mina dagar..

Middagen hemma hos Monica var jätte trevlig! Fick se hur hon bodde och även träffa en del av hennes familj. Fick dessutom träffa Anna och det var ju trevligt, vi 3 kommer nog få det superroligt på salongen framöver! :)

I natt har jag drömt en massa drömmar så att jag knappt har kunnat sova. Allting var så hemskt men samtidigt underbart, du levde igen och helt plötsligt stod du där framför mig.. Alla problem försvann och jag var så himla glad! Tills drömmen sakta suddades ut och jag vaknade med tårar som rann nedför mina kinder, blandat med panikkänslorna.. Kan det inte bara få bli bra..?


RSS 2.0