Tillbaka till de ''vanliga'' blogginläggen

Hade tänkt haka på och skriva mina inlägg efter 30 olika punkter men ger helt enkelt upp.. På det sättet får jag ju inte ut mina tankar? Så åter till det ''normala'' skrivandet.

Fredagen i Umeå var dunderskoj, fick lära känna Frida mer vilket var toppen! Och blev väl en hel del minnen därifrån. Sedan fick ju moster umgås med Älskade Stina + syster&Macke resten av helgen. Dessutom fick jag träffa Syster Lena & Saggjo en snabbis på lördagen.
-Tack alla för i helgen.

Idag har mina tankar snurrat extra mycket, det har spelats musik på hög nivå och allting har fått snurra samtidigt som det runnit någon tår nedför kinderna.. Har hänt så mycket på sistonde att det är rent utsagt overkligt, och att kunna smälta det till 100% lär ta ett bra tag till.

''Förvirrad, ska egentligen inte tänka så mycket utan bara låta det vara..''


3 - Mina föräldrar

Pappa, Jan, även kallad Janne. En person som jag har sett upp till i hela mitt liv, min stora förebild och idol. Det mest annorlunda och nyttiga har jag lärt mig från dig och det blir bara allt fler saker. Dina bra argument och snabba kommentarer är verkligen på hög nivå och ingen kan nog sköta det på ett så bra sätt som du gör det. Så många gånger då folk blivit tysta på föräldramöten då du höjt rösten och sagt något klokt, som ingen annan tänkt på innan..

Finns verkligen ingenting jag kan komma på som du inte kan göra.. Du kan allting som är värt att kunna.

Något som inte är så bra alla gånger, men som ofta är bra, är att du är så envis och surskallig, vilket jag tagit efter.. Att försöka dölja smärta, känslor och viljan att kunna göra saker så lätt som möjligt för att slippa en massa meningslösa diskussioner. För varför tjaffsa över en massa patetiska saker? Det är många gånger det har uppstått bråk och diverse i min närhet då du peppat upp mig och sagt att jag ska skita i det ''-Det finns så många idioter i världen och om jag skulle gå och irritera mig på de skulle man bli knäpp''

Jag har varit Pappas flicka hela mitt liv och kommer fortsätta vara det. Så många gånger som jag varit med honom och sladdat skoterspåren, varit med i garaget, hjälpt till med veden o.dyl.

Mamma, Carina. Hon är verkligen världens omtänksammaste person som bryr sig om alla i sin närhet. Försöker hjälpa alla andra så mycket som hon kan, både djur och människor, samtidigt som hon glömmer bort sig själv.. Vilket tyvärr många gånger påvekar hon negativt. Då någon annan mår dåligt tar hon till sig och mår dåligt över att någon annan gör det. 

Ingen kan laga mat och baka som dig, och då menar jag verkligen ingen! Så många gånger jag fått höra från kompisar att min mamma gör världens godaste bullar.. Finns tillfällen då vi kommit hem från skolan och vräkt i oss en hel påse och mjölk till det..  

När jag&Patrik var små fick vi allt vi pekade på av dig.. Och det berodde många gånger på att du var alldeles för snäll. Pappa lyfte ut oss till bilen om vi tjatade om någonting, undertiden som vi fick sakerna av dig. Tror även att du överrtalade pappa många gånger när det gällde julklappar osv. som vi skulle få.  Du är helt enkelt alldeles för snäll.

Jag kan ärligt säga att jag inte tror att jag hade kunnat få bättre föräldrar än er. Då jag kollar på min barndom och uppväxt så är det rena drömmen.

Ni finns jämt där för mig och jag Älskar er ♥


2-min första ''kärlek''

Det är så svårt att definera ordet kärlek.. Som liten hade man många kärlekar till sina leksaker,djur o.s.v. Men om jag ska se det på ett mänskligt perspektiv så skulle jag nog säga att min första kärlek var till en gårdskille som var hemma hos Karolina. Han hade samma röda färg på håret som min syster Lena, dessutom hade han tandställning vilket var ett stort +, eftersom Lena också hade det. Allt som gick att koppla till henne på den tiden var bra, eftersom jag såg upp till henne och ville efterlikna henne på alla sätt och vis. 

Minns att han pratade om att han hade varit i Disney land.. Kan fortfarande idag se det framför mig, hur han berättar för jag&Karolina om det han hade upplevt där. Vi satt där med stora ögon&öron fokuserade på det han hade att berätta. 

Är väl den ''första'' kärleken som jag kan minnas just nu, säkerligen funnits någon innan som jag inte kan komma på.

1 Om mig - Jag, Camilla Ingelsson

Ida Camilla Ingelsson

Jag föddes på Umeå BB den 24:e Januari 1992.

Uppvuxen i en liten by, Hälla, tillsammans med båda mina föräldrar och 5 st syskon som allt eftersom har flygit ut ur ''boet.'' Nästminst på syskonskaran och måste väl medge att jag&lillebror blivit väldigt bortskämda under vår uppväxt. Fick i princip allt vi pekade på.. och då menar jag verkligen det. Anledningen till detta är att mina föräldrar verkligen ville att vi skulle ha det så bra som möjligt, och det är jag väldigt tacksam över, dock än fast det många gånger har varit till en nackdel. Många vänner har sagt att jag har världens snällaste och bästa föräldrar, och jag håller fullkomligt med.   

Som sagt är jag uppvuxen i ''skogen'', därav 3 mil till närmsta affär. Många har svårt att förstå sig på detta, men genom att jag alltid har haft det så, så är det inget konstigt med det. 

Mina äventyr på skoter började då jag endast var 3 månader gammal, då jag fick ligga nerbäddad i pulkan tillsammans med mamma. Detta övergick sedan till att jag fick sitta i  en bilbarnstol bakom pappa och sedan då jag var 3 år fick jag min första skoter. Min andra skoter, en BR 250, spenderade jag många år med. Minns att jag hade 100% kontroll över den och vi upplevde många äventyr tillsammans, t.e.x. hur det kändes att köra i en vak vid 7 års ålder. Vilket kanske inte är en positiv upplevelse, men jag lärde mig något mycket viktigt.

Minns den dagen så väl, pappa som slet mig upp ur vattnet och hur jag sedan skjutsades till närmsta bilväg där mamma hämtade mig med bilen. Fick slita av mig de blöta kläderna i bilen och sedan då vi var hemma fick jag ställa mig i en varm dusch. Efter det var det bara på med ett par andra skoterkläder och ut på isen igen, allt för att jag inte skulle bli rädd.    

Började spela fotboll i ung ålder och minns att jag&Karolina ''byaflickorna'' var betydligt hårdhäntare än tjejerna i Åsele.. Vi hade ju spelat med grabbarna hemma i byaskolan och var van hårdare tag. Genom fotbollen så har jag så otroligt många minnen! Alla matcher, resor, cuper, övernattningar och gemenskapen med tjejerna + tränarna. Saknar de tiderna så otroligt mycket. Nutid här borta i Skellefteå så började jag spela i ett lag men trivdes inte alls.. Hur kan man trivas i ett lag då man vet namnet på 3-4 av spelarna?

Är en tjej som har otroligt höga krav på mig själv och vill ständigt göra mitt bästa ifrån mig, oavsett om det gäller fritidsaktiviteter eller skolarbeten. I början på årskurs 8 började jag fundera vad jag ville göra med mitt liv, tankarna snurrade kring ambulansförare, frisör, polis och jag valde att satsa på att bli frisör. Sagt och gjort kämpade jag som ett djur. Grät om jag fick VG+ på ett prov. Klart man blev besviken, men att gråta över en sådan sak? Hursomhelst kom jag in på frisörskolan i Sundsvall, Övik, Östersund, Lycksele och Skellefteå.

Styrde min kos till Skellefteå där syster Viktoria köpte en bostadsrättighet som hon sedan renoverade. Dunderfin lägenhet! Dock var det väldigt hårt från början att flytta till en stad som man inte ens besökt tidigare, inga vänner eller något... Så nog har jag haft mina motgångar här i staden men nu på senaste har det succesivt blivit mycket bättre. En av de stora anledningarna till att det har varit hårt här borta är att jag har haft min bästa vän Petra omkring 40 mil bort och andra vänner, familjen omkring 30 mil. Ingen som riktigt känner mig till 100% och genom att jag var ''begränsad'' då jag flyttade hit, p.g.a. dåvarande pojkvän så fick jag inte riktigt komma fram och visa vem jag egentligen är, vilket är så jag känner nu. Man har som fått sin roll och kan inte riktigt förändra den.

Som sagt blir jag först och främst frisör, vilket känns dunderskoj! Sen om jag skulle få för mig att byta yrke eller drabbas av ngn arbetsskada/allergi, vilket är vanligt inom frisörbranschen, vill jag bli polis. Genom min målmedvetenhet har jag läst lite djupare så att jag kan söka till polishögskolan om jag skulle känna för det. Har garderat mig med en plan B, vilket jag själv anser vara väldigt klokt.     

Dem personer som verkligen vet allt om mig är min syster Lena och bästavän Petra. Båda har varit med mig hela mitt liv och funnits där, vilket jag tror ni kommer göra föralltid, precis som jag kommer att göra för er. Det är ni som känner mig upp till 100%. ♥

Har så otroligt många barndomsminnen som inte går att överspegla på något sätt och skulle kunna skriva flera, flera sidor om mina äventyr. Alla skoterutflykter tillsammans med Olofsson-/Edströms, fisketurerna, de underbara somrarna osv, osv.. Om jag får välja så kommer jag vilja att mina barn får växa upp på samma sätt som jag har fått göra, eller på ett liknande sätt. Det är verkligen värd sin vikt i guld och jag anser att jag fått den bästa uppväxten någon i hela världen kan ge sitt barn. 

Det är det som format mig till den person jag är idag vilket jag är stolt över.

En glad liten Camilla som verkligen älskade att åka skoter bakom pappa.


''Trend''

Som många andra även gjort tänker jag följa denna ''trend'' och ha speciella inlägg som handlar om vissa saker. Dock så kommer jag nog klämma in några vanliga inlägg då jag inte har ork med det andra ;P
Det som ska skrivas om är:

 01 – Om mig
 02 – Min första kärlek
 03 – Mina föräldrar
 04 – Det här åt jag i dag
 05 – Vad är kärlek?
 06 – Min dag
 07 – Min bästa vän
 08 – Ett ögonblick
 09 – Min tro
 10 – Det här hade jag på mig i dag
 11 – Mina syskon
 12 – I min handväska
 13 – Den här veckan
 14 – Vad hade jag på mig i dag?
 15 – Mina drömmar
 16 – Min första kyss
 17 – Mitt favoritminne
 18 – Min favoritfödelsedag
 19 – Detta ångrar jag
 20 – Den här månaden
 21 – Ett annat ögonblick
 22 – Det här upprör mig
 23 – Det här får mig att må bättre
 24 – Det här får mig att gråta
 25 – En första
 26 – Mina rädslor
 27 – Min favoritplats
 28 – Det här saknar jag
 29 – Mina ambitioner
 30 – Ett sista ögonblick

Glömt bort..

Har alldeles glömt bort att berätta om detta då det verkligen har varit så mycket omkring mig..
Under v.44 då jag var hemma på lovet fick jag vakna till en frukost som bestod av nybakat tunnbröd som var format till ett hjärta som gulliga pappa gjort åt mig ♥
Det är sådant här som gör att det värmer inom mig.



Tomt

Nu har Petra åkt hem efter att ha tillbringat 2 veckor hos mig, kommer kännas riktigt tomt! Dock så ser jag verkligen fram emot helgen som kommer spenderas i Umeå, som det ser ut nu iaf. Utgång på Fredag och Lördag blir det bara mys! Ska ta och smsa till syster och se om de vill ha besök av mig, men kan inte tänka mig annat :)

Dessutom är det första advent till helgen, tiden bara rusar iväg! Dock så är det som vanligt ingen höjdare till julstämning i lägenheten, en adventsstjärna som ska plockas fram ;P Sen ser det i övrigt normalt ut..
Men men, som tur är så är det alltid det hemma hos mor&far. Så när det väl bär hemåt för julfirandet kommer julkänslan med storm!

Har inte ens börjat inhandla julklappar.. Kanske dags att börja med det? Petra & jag har kommit överrens om att vi inte ska ge något till varandra, då milla är så jädra snål ;-) Men rik blir man ju då, som Joakim anka! (kan man ju alltid hoppas..)  

 

Puss! ♥


Lisa sedan förra helgen på Olles, HAHA.


hjälplös.

Trots att jag verkligen har haft fullt upp idag så har mina tankar ägnats åt dig..

Det har gått 6 veckor sedan jag hörde från dig och jag kan inte sluta tänka på allt som hänt sedan dess, framförallt hur mitt livsperspektiv har förändrats.. Väntar på att du ska logga in på msn, eller att ditt namn ska stå på telefonen när det ringer. Men innerst inne vet jag att det inte kommer ske, hur mycket jag än vill och önskar.

Jag trycker på rewind knappen som spolar tillbaka tankarna i mitt huvudet och sedan trycker jag på play. Försöker memorera den där fantastiska veckan, som slutade som mitt livs värsta mardröm. Det här ska inte hända, det får inte.. Men jag kan inget göra och jag känner mig så oerhört hjälplös.

''..Du log mot mig
En sista gång
Du var så lugn..''

Du var så otroligt lugn och det sista leendet som jag fick se kan jag fortfarande se framför mig. Det är många gånger som jag stannar upp, blundar, och tänker mig tillbaka till det ögonblicket. Blir alldeles varm inombords och ett rus sprider sig i kroppen, men så fort som jag öppnar ögonen och återvänder till verkligheten sveper en kall pust över mig.

Brukar lyssna på den här låten varje dag, minst en gång.. Den påminner mig om dig.


Tack

Att få sitta där och känna av din närhet var otroligt.. Det låter konstigt och är konstigt, men det kändes som du var där med oss hela tiden. Du satt säkert brevid oss och skrattade över att jag åt middag med din mamma, för varken du eller jag skulle någonsin kunna föreställa oss det.Minns då du nämnde och frågade på skämt om jag skulle med hem till henne, då du skulle dit och äta tacos, men att jag gärna gjorde det vid ett annat tillfälle. Nog blev det en middag alltid, men utan dig..   

Fotografierna som speglar tillbaka på en tid som varit och som inte kommer att återkomma.. Att se de där leendet som gjorde mig så glad och varm inombords. Det gör ont.

Du har världens underbaraste mamma och jag är så glad att hon tar till sig mig, så att jag får lära känna dig mer, men från ett helt annat perspektiv. Många gånger har jag tänkt ... Tänk om jag inte hade fått något samtal, inte fått veta någonting utan blivit tvungen att upptäcka annonsen i tidningen, hur hade jag agerat i ett sådant läge? 
-Tack Marie, tack så mycket.



Väntar, tänker..  Om,om,om..?!
Så många om som jag vill ska försvinna.


Be strong

På Onsdag ska jag hem till din mamma för att äta middag med henne, bara prata och jag kan verkligen säga att jag ser fram emot det. 

Dagar, veckor, månader och år kommer att passera med dig som dyker upp i mitt huvud hela tiden.. Allt är så overkligt, och det dyker upp jobbiga taknar & funderingar hela tiden i princip.

''Be strong, and keep fighting''

Tack Frida & Petra för att ni finns där för mig ♥
Det är ni som stöttar mig mest då det gäller det här.


Tack!

Tack för igår, det behövde jag verkligen. ♥


1 Månad

En månad sedan, allt är så otroligt svårt att förstå och ta in. Men som Frida säger måste man försöka vända allting till det positiva, åtminstonde försöka.

Saknar dig♥


En månad..

Tittar på dagens datum, den 7/11, och kan inte riktigt förstå att det är precis en månad sedan jag hörde någonting i från dig.. Dina skrivna sms är sparade och det finns överhuvudtaget inga planer på att jag vill ta bort ditt nr från min kontaktlista..

Igår var jag ut för att försöka ha kul, men du fanns i mina tankar hela tiden.. Vilket jag även inte kunde hålla inom mig, vilket inte var allt för överraskande, något som jag borde ha förstått. Men det känns skönt att kunna prata om dig, det gör mig starkare inombords.. 

Om jag försvann från livet skulle jag vilja att mina nära&kära skulle gå vidare med sina liv, vara glada, och ibland skänka mig en tanke, komma ihåg mig och mina positiva sidor.. Titta tillbaka på de bra tiderna man hade tillsammans och att de skulle le för sig själva. Det skulle göra mig så mycket lyckligare..
..För så tror jag att det är nu också.. Du var världens omtänksammaste människa och ville alla andra gott och jag tror inte att någonting har förändrats. ♥    

 


Se dig omkring

Då man ser sig omkring flyter vardagen på som vanligt för de allra flesta, men för en del är det inte så.. Att inombords bära på en börda som inte vill försvinna, och som ingen annan kan se, jag vet hur det känns.

Ikväll då jag läste Fridas blogg blev jag ännu en gång påmind om hur overkligt allting är, men att det verkar som att jag även funnit mig en väldigt bra vän, mitt i allt kaos. Onaturligt, det finns gamla människor som ligger  plågade, orörliga och får medicin för att ens kunna få ut sin avföring, varför kan inte de få vandra iväg till himlen istället? än hur grymt det låter..


Frida, både du&jag vet att han tittar ner på oss, ler och vill att vi ska vara glada. ♥


.

Ligger hemma i sängen och i vanlig ordning kommer tankarna då jag inte gör något..Tidigare ikväll körde jag och hämtade lillebror i Gafsele, och påväg dit kom jag in i tankarnas värld så att tårarna började rinna nedför kinderna..

Allt är tungt just nu, och att försöka se ljust på vardagen är nog det tyngsta.. När kommer det vända, kommer det att göra de? Känns som man är med i  en sorglig film, för det är de verkligen.. Brukar sådana filmer ha någon vändning eller fortsätter det i samma spår..?

Tack Frida & Annelie för igår. Det värmer verkligen inom mig då jag vet att Frida finns där och att hon är en underbar människa gör saken så mycket bättre. Vill att du ska veta att jag finns för dig oavsett vad det än gäller vännen.


När kommer jag känna/bete mig som den glada, tokiga Camilla jag egentligen är?


RSS 2.0